Lelaki Perlu Tahu, Ini Pembahasan Pilihan Wanita Saat KencanBertarikh menjadi momen yang boleh membuat wanita panik dan bimbang, lebih-lebih lagi ketika pertemuan pertama. Terkadang wanita bingung memulakan perbualan dengan lelaki. Untuk mencairkan suasana, ada beberapa topik yang boleh membuat wanita lebih selesa. Lelaki perlu tahu, inilah beberapa perbahasan kegemaran ketika temujanji.

1. Cerita Tentang Masa Kecil
Cerita-cerita masa kecil tentang bagaimana belajar naik sepada atau berenang mungkin terdengar tidak masuk akal. Tapi bagi wanita, cerita tentang kenangan masa kecil merupakan topik yang seru. Pelbagai cerita sederhana tentang masa kecil membuat lelaki dan wanita boleh saling mengenal lebih jauh.

"Wanita senang dengan kehidupan masa kecil mereka sendiri, jadi apabila lelaki memberikan sedikit cerita, ia akan mendapatkan gambaran mengenai lelaki tersebut," ujar Linda Olson, Ph.D, seorang ahli psikologi klinikal dan pakar hubungan.

2. Membahas Pekerjaan
Tak ada salahnya lelaki untuk menceritakan kariernya. Dengan menceritakan karier, wanita jadi mengetahui seberapa mapan lelaki dalam segi kewangan. "Lelaki sering mendefinisikan diri dengan apa yang mereka lakukan dalam hidupnya, dan dengan berbicara mengenai hal itu, lelaki menunjukkan sisi lain yang mungkin tak dapat ia lihat," jelas James Sniechowski, Ph.D, seorang ahli terapi hubungan.

3. Jujur Tentang Perasaan
Inilah topik perbincangan yang paling disukai wanita, yakni di mana lelaki mengakui tentang perasaan sukanya terhadap anda. Tentu saja wanita senang dengan pujian. Jadi, lelaki boleh mendedahkan hal-hal yang membuatnya tertarik pada wanita incarannya.

4. Bicara Tentang Masa Depan
Perbahasan lain yang disukai wanita adalah membincangkan tentang masa depan. Ketika lelaki telah mempunyai impian tentang hubungan yang serius dan perkahwinan, ini menjadi hal yang menarik bagi wanita. Hal itu menjadi petunjuk bagi wanita bahawa si lelaki boleh diajak serius.

MainanFiberglass.Com

Pabrik fiberglass Murah di Solo - Waterboom, Sepeda Air, Kereta mini, Patung Maskot, Tangki, Waterpark, Playground, dll